Arinna

Työpaikoilla tarvitaan konfliktien hallintaa ja neuvottelutaitoja. Sen sijaan, että työnnettäisiin erimielisyydet maton alle, opetellaan taitoja niiden käsittelemiseksi. Kypsän tiimin tunnusmerkki on sen kyky käsitellä ristiriitoja rakentavalla ja luovalla tavalla. Ennen ajateltiin, että ihmisten väliset ristiriidat ovat huonon johtamisen seurausta ja harmoniaa haettiin vaikka väkisin. Näin monet organisaatiot jähmettyivät kylmiin konflikteihin. Kun erimielisyyksiä ja erilaisuutta uskalletaan kohdata avoimesti, pääsee energia jälleen liikkeeseen.

Puhu ja puutu –valmennus takaa esimiehille valmiudet ennaltaehkäistä kriisejä ja toimia hankalissa tilanteissa. Valmennuksessa harjoitellaan konkreettisten esimerkkien kautta konfliktien diagnosointia sekä puheeksi ottamisen ja sovittelun tekniikoita. Myös meneillään oleviin ongelmiin saa valmennuksessa tukea ja käytännön vinkkejä.

Työyhteisön trimmaus sopii tilanteisiin, joissa työyhteisö on ajautunut hankaluuksiin. Kartoitamme tilanteen haastatteluin ja rakennamme eheyttävän prosessin, joka koostuu yksilöllisistä keskusteluista, ryhmätyöskentelystä ja/tai koulutuspäivistä. Tavoitteena on työilmapiirin parantaminen, motivaation ja työn ilon palauttaminen.